Després de 47 any tornar una obra que va marcar un abans i un després al teatre santpolenc

ENTRADES A LA VENDA – Cliqueu sobre el cartell

Al llarg de la història escènica i sobretot en el món del teatre, al nostre poble hi ha hagut diversos elencs que han anat engreixant la història teatral de Sant Pol i sobretot d’aquest Centre Cultural.

Just a mitjans dels anys setanta del segle passat, arriba a Sant Pol un home que agafa la direcció de l’elenc. Venia del món del teatre, de la radionovel·la, fins i tot del cinema, i ve a jubilar-se a Sant Pol. Estem parlant d’en Ferran Parés, home apassionat per la seva feina, seriós, treballador i amb caràcter. I darrera seu un grup de gent, amb ganes de fer i d’aprendre teatre. 

Ja diuen que quan conflueixen persones amb il·lusió i esforç, neix el talent fent del teatre un moment excepcional. El Sr. Parés, que és com el coneixíem i el tractàvem, va fer un tomb al teatre que estàvem acostumats fins aleshores, combinant obres dramàtiques o còmiques, per tal d’oferir al públic més varietat. 

Va ajudar a créixer teatralment a totes les actrius i els actors que van treballar sota la seva direcció. Algunes de les obres que va dirigir són: Maria Rosa, les Tres farses russes, Gente bien, Crim i càstig, Mascle o femella, etc.

També va crear un elenc juvenil que tant jo com altres companys i companyes de l’elenc actual vàrem tenir el goig de participar-hi. Crec sincerament que aquell elenc amb el Sr. Parés, ens va iniciar en aquesta passió pel teatre. Per tot això i més creiem que calia fer un xic de memòria i anar mig segle enrrere per homenatjar aquell elenc i especialment al seu director, Ferran Parés. Així doncs, 47 anys després de la seva estrena,  torna a l’escenari del Centre Cultural aquesta obra: el Procés de Mary Dugan.

Ferran Parés, amb aquesta obra, poc coneguda per no dir gens, va posar el seu gra de sorra al teatre modern, fent servir la platea com espai escènic.

Nosaltres, en aquest cas, hem mantingut el text que ell mateix va adaptar, però també hem volgut donar-li un toc més actual. El nostre màxim agraïment a aquell elenc i al Senyor Parés, perquè és d’allà on venim, i recordant-lo, intentem fer més gran el seu llegat.

Gràcies per ser-hi, tot esperant que us agradi la nostra proposta.

Josep Mestres

Tags

Comments are closed